A sárgaréz lemez tulajdonságai és összetétele

A sárgaréz lemez egy kiváló minőségű alapanyag, és széles körben használható, így a kiváló tulajdonságai miatt keresett anyag például az iparban különböző területein és az építőiparban. Ezek a lemezek ötvöző anyagokból készülnek, főleg rézből és cinkből, ami meghatározza tulajdonságaikat és előnyeiket.
A sárgaréz lemez jellemzői között szerepel a kiváló kopásállóság és a korrózióállóság. Emellett a sárgaréz lemezek kiválóan ellenállnak a hőnek, ami fontos lehet olyan alkalmazásoknál, ahol magas hőmérsékleteknek vannak kitéve.
Az összetétele határozza meg a sárgaréz lemez sárga-arany színét, és az ötvözött réz és cink kombinációja eredményezi ezt az egyedülálló árnyalatot. Az ötvözés pontos aránya változhat az alkalmazástól függően, de általában a cink tartalma 5-40% között van. Az ötvözés eredményeként az anyag szilárdsága és keménysége is növekszik, ami ideális választást kínál olyan feladatokhoz, ahol kopásállóság és tartósság szükséges.
A gyártás során a rezet és cinket ötvözik megfelelő arányban, majd ezt az ötvözetet lemez formájában hengerelik vagy préselik. A gyártási technológia precíz folyamatokat igényel annak érdekében, hogy az anyag megfeleljen a kívánt tulajdonságoknak és szabványoknak. A végtermék lehet vékonyabb vagy vastagabb lemez, attól függően, hogy milyen alkalmazásokhoz készül.

Ipari felhasználása és előnyei

A cégünk kínálatában szereplő sárgaréz lemez széles méretválasztékkal rendelkezik, általában 1000 mm szélességben, és 2000 mm hosszúságban. Ezek a lemezek minőségükben CuZn37 fk (félkemény) vagy lágy kivitelben készülnek, és kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek számos ipari alkalmazás számára teszik ideális választássá. Az alábbiakban pontokba szedtünk néhány területet ezek közül.

  • precíziós alkatrészek

Ezek a lemezek kiválóan megmunkálhatók és formázhatók, ami lehetővé teszi precíziós alkatrészek, például órák, műszerek és gépek készítését. Az anyag rendkívül pontos méretekkel és sima felületekkel rendelkezik.

  • dekoráció

Sárga-arany színe és fényes felülete miatt gyakran használják dekoratív célokra. Az építőiparban és a belsőépítészetben is népszerűek, például díszítő elemek és burkolatok létrehozásához.

  • gyártóberendezések

Az ipari gépek és berendezések tervezésében és gyártásában a sárgaréz lemezek széles körben alkalmazhatók. Az anyag kopásállósága és tartóssága garantálja a gépek hosszú élettartamát és megbízható működését.

  • vezérlőtáblák és elektronikai alkatrészek

Az elektronikai iparban a sárgaréz lemez gyakran használatos vezérlőtáblák és elektronikai alkatrészek készítéséhez. Az anyag kiválóan vezeti az elektromosságot, és alkalmas komplex áramköri lapok gyártására.

Ezek az előnyök és alkalmazások széles spektrumot fednek le, és kiemelkedő minőségű sárgaréz lemezeket kínálnak az ipari és építőipari projektek számára. Az anyag széles méretkínálata lehetővé teszik a testreszabást és a változatos projektigények kielégítését.

Összességében a sárgaréz lemez sokoldalú alapanyag, amely ideális minden olyan projekthez, ahol kopásállóság, korrózióállóság és hőállóság szükséges. Az ötvözött réz és cink kombinációja, valamint a gyártási technológia gondos kivitelezése hozzájárulnak a kiemelkedő tulajdonságaihoz és a különféle ipari alkalmazásokhoz.